V poslední době slyšíme zprávy týkající se definitivních edic druhého a třetího dílu této legendární real-time strategie. Do remasteru Age of Empires II míří dvě nové civilizace a tři kampaně. Nedávno hra obdržela také netradiční mód ve stylu Battle Royale. Fanoušci ale touží po informacích o chystaném zbrusu novém Age of Empires IV, které bylo oznámeno před rokem známým týmem Relic Entertainment. Tihle vývojáři mají za sebou sérii Homeworld, Warhammer 40,000: Dawn of War a Company of Heroes.

Dalo by se říct, že Age of Empires 4 je v dobrých rukou. To ale příznivcům značky nestačí. Uklidnit se je nyní snaží Shannon Loftis z Microsoftu. Ta má značku Age of Empires na starost. Podle Loftis tvůrci dělají při vývoji Age of Empires IV velký pokrok a hru hrají každý den ve Washingtonu a Vancouveru.

Age of Empires IV je tak plně hratelné. Než ale bude moci hra vyjít, je nutné ladění a leštění, tedy odstranění chyb, případných problémů a vyvážení obsahu v podobě jednotek, správy surovin a dalších věcí.

„Nejlepší na tom je pocit, že opravdu hrajete titul ze série Age of Empires,“ snaží se uklidnit fanoušky Loftis a naznačuje budoucí projekty, které jsou také ve vývoji. O nich nám nic neřekla, ale je možné, že se budou týkat i definitivních edic předešlých dílů Age of Empires. Osobně bych si přál návrat Age of Mythology.

První díl Age of Empires vyšel v roce 1997. Od té doby série na počítačích vydělala více než miliardu amerických dolarů. Snad se v roce 2021 dozvíme o Age of Empires 4 nové informace. Hra by v tomto roce mohla také vyjít.

Přečtěte si také: Dvě nové civilizace a tři kampaně pro Age of Empires II: Definitive Edition