Real-time strategie Age of Empires 4, která přichází 16 let po vydání svého předchůdce, se nám postupně odhaluje a vývojáři ze studia Rare ve spolupráci s Microsoftem přinášejí dvě nová videa. První (úplně nahoře) je celé věnováno námořním bitvám. Vidíme, že si hráči budou moci budovat vlastní flotily skládající se z různých lodí s různými specializacemi. Tím si budete moci sestavit flotily podle svých potřeb a taktice.

Druhé video (dole) se soustředí na dynastii Abbásovců, která bude jednou z osmi dynastií, jež si budete moci vybrat. Bude mít řadu zajímavých vlastností, jako jsou smrtící jezdci na velbloudech, stejně jako využívání moudrosti k rozvoji své říše.

Age of Empires 4 bude mít premiéru 28. 10. pro PC. Hra bude součástí předplatného Xbox Game Pass a pochlubí se osmi civilizacemi a čtyřmi historickými kampaněmi. Těšit se můžete na Normanské tažení, Stoletou válku, Vzestup Moskvy a Mongolskou říši. Co se civilizací týče, tak jde o Anglii (normanská kampaň), Čínu, Dillíský sultanát, Mongolsko (kampaň Mongolská říše), Francii (kampaň Stoletá válka), Abbásovskou dynastii, Svatou říši římskou a Rusko (kampaň Vzestup Moskvy).