Dobré ráno. Square Enix rozdává dvě dobrodružství s Larou Croft. Čekají nás prezentace Age of Empires 4 a Lord of the Rings: Gollum. EA Play konečně pro PC verzi Xbox Game Passu Ultimate.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Pokud budete sledovat Square Enix na Twitteru a během Square Enix Presensts Spring 2021 tweetnete něco s hashtagem #SquareEnixPresents, tak vám poté do soukromé zprávy dorazí kód k aktivaci PC verze dvou spin-offů série Tomb Raider - Lara Croft and the Temple of Osiris a Lara Croft and the Guardian of Light. Prezentace začíná dnes v 18:00.

- Za pár dnů se nám připomene The Lord of the Rings: Gollum. Akční adventuru uvidíme 25. 3. na Future Games Show Spring Showcase. Daedalic Entertainment slibují nefalšované gameplay záběry. Hra míří na PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch, stejně tak na PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Přečtěte si také: Sony během jara rozdá 10 her, včetně Horizon Zero Dawn

- Animal Crossing: New Horizons je hitem roku 2020. Díky pandemii koronaviru se hře velmi daří a v Evropě překonala všechny dosavadní rekordy Nintenda. Od uvedení na trh se v Evropě prodalo 7 milionů kusů. Dobrodružství na ostrově si měla vybrat přibližně jedna třetina majitelů Switche. Po celém světě se prodalo přes 31 milionů kopií.

- Age of Empires 4 čeká prezentace. Microsoft na 10. 4. naplánoval fanouškovské preview. Hráčům představí nové civilizace, kampaň a mnohem víc. Očekávat můžete i novinky pro vylepšené verze Age of Empires 2 a Age of Empires 3.

- Válka červů v reálném čase vyjde na další platformy. Na Worms Rumble se během letošního roku mohou těšit majitelé konzolí Xbox One, Xbox Series X/S a Nintenda Switch. Bohužel zatím nebylo oznámeno žádné bližší datum. Titul koncem minulého roku dorazil na PC, PS4 a PS5.

- Společnost Activision Blizzard údajně propustila téměř 190 zaměstnanců, včetně 50 zaměstnanců z eSports divize. Se zprávou přišla agentura Bloomberg, která poukazuje na další změny ve firmě.

- Dnes ve 22:00 bude katalog EA Play přidán do Xbox Game Passu Ultimate pro PC. Na konzolích Xbox funguje propojení od konce loňského roku. V rámci EA Play si můžete zahrát hry od společnosti Electronic Arts, včetně Star Wars Jedi: Fallen Order, FIFA 20, Titanfall 2 nebo Need for Speed ​​Heat.

- Prince of Persia: Sands of Time Remake blíže k datu vydání? Nasvědčují tomu trofeje, které byly nalezeny. Hra má mít 25 trofejí.

- The Outer Worlds obdržel aktualizaci pro next-gen konzole. Studio Obsidian se postaralo, aby tohle sci-fi RPG běželo při 60 snímcích za sekundu na PlayStationu 5 a Xboxu Series X. Patch má přibližně 26 GB.

- Crusader Kings 3 zdarma. Rozsáhlou strategii od Paradoxu si můžete prostřednictvím Steamu zdarma vyzkoušet. Když se vám zalíbí, tak do 21. 3. probíhá 20% sleva, titul se prodává za 39,99 eur.

- Britské studio Crystal Dynamics, které je podepsáno za sérií Tomb Raider, hledá posily na vývoj nové AAA hry. Bohužel chybí vodítko, o jaký projekt by mělo jít. Nicméně, víme, že Crystal Dynamics přemýšlejí o budoucnosti značky Tomb Raider. Chtějí posunout zážitek na novou úroveň, ale zároveň nezapomenout na herní kořeny Lary Croft, aby se ze hry nevytratilo původní DNA.

Přečtěte si také: Google čelí žalobě za 5 mld., HomePod končí, 6 000 mAh v telefonu za 150 dolarů