Pozornost hráčů si vysloužila strategie Age of Empires 4, ale Microsoft nezapomíná na stále populární definitivní edici Age of Empires 3. Důkazem je oznámení nového dodatečného balíčku, který do remasterované real-time strategie přinese dosud nejrozmanitější civilizaci.

Tou je Mexiko s jedinečnými vlastnostmi. Mexiko podle popisku může provádět revoluce, vybočit ze standardního historického vývoje pevností, průmyslového věku a císařského věku a rozhodnout se tak změnit své uspořádání. Po revoluci je pak možné vrátit se ke standardnímu toku, i když některé vlastnosti, které dozrály během revoluce, mohou zůstat zachovány i po ní. Kromě toho se zdá, že mexická civilizace je schopna reagovat na situace nevídaným způsobem a přijímá různé strategie, které jiné civilizace nepoužívají.

DLC přináší také nový scénář s názvem Grifo de Dolores a nové historické bitvy zaměřené na mexickou civilizaci. S příchodem tohoto balíčku získají ti, kteří vlastní DLC pro USA, zdarma The Burning of USS Philadelphia, a to i bez balíčku pro Mexiko, zatímco ti, kteří vlastní obě DLC, získají také The Battle of Queenston Heights.

U příležitosti vydání nové civilizace bude ve stejný den spuštěna herní událost, která oslaví všech 31 států Mexika. „Hráči se mohou zúčastnit 31 herních výzev a získat tak unikátní profilové ikony,“ lákají vývojáři. Ti, kteří splní všechny tyto výzvy, odemknou některé unikátní skiny.

Mexico DLC pro Age of Empires 3: Definitive Edition vyjde 1. 12. 2021 za 4,99 eur.