Čekání na placené rozšíření Dawn of the Dukes, které do Age of Empires 2: Definitive Edition přidá Jana Žižku s husity, si můžete zkrátit u kooperativního režimu.

Minulý měsíc vývojáři hry Age of Empires 2: Definitive Edition uspořádali beta test kooperativního režimu. V něm získali potřebnou zpětnou vazbu, mód vylepšili a s novou aktualizací ho přidali do hry.

Kooperace nabízí možnost bojovat po boku kamaráda v pěti historických bitvách. Konkrétně jde o Tours, Hastings, Honfoglalas, Kurikara a Bapheus. Základ hry se neliší, ale umělá inteligence by měla být na vyšší úrovni. K dispozici je také 33 misí.

Podle vývojářů by hra nyní měla běžet mnohem stabilněji. Titul by měl padat mnohem méně a také by nemělo docházet k tak častému zamrzání. Bylo také provedeno několik změn ve vyvážení různých civilizací. Mnohé z těchto změn a oprav chyb vycházejí ze zpětné vazby hráčů, kteří se zúčastnili kooperativního beta testu.

Přečtěte si také: Age of Empires 4 nabídne osm civilizací a čtyři historické kampaně

Například dělostřelci získali zvýšení přesnosti a lučištníci těžké jízdy mají nyní rychlejší animaci útoku. Upraveny byly také náklady na některé technologie a poškození při útoku některých jednotek. Kromě toho je nyní trénink perského elitního válečného slona o šest sekund rychlejší, takže je nyní připraven do 25 sekund. Ty nyní stojí také 170 franků a 85 zlatých.

Patch toho přináší mnohem víc, včetně jedenácti nových map a některých úprav v editoru scénářů.

Nezapomeňte, že během srpna vyjde dodatečný balíček Dawn of the Dukes. Jeho součástí budou dvě nové civilizace a tři plnohodnotné nadabované kampaně, včetně husitů pod vedením jednookého Jana Žižky.