Jak jednou pravil jeden velmi moudrý člověk, příjemných adventur není nikdy dost. Totéž samozřejmě platí i v případě The Last Campfire od Hello Games, tvůrců zprvu kontroverzního, nyní však vcelku oblíbeného No Man's Sky.

O The Last Campfire jsme poprvé slyšeli už před více jak rokem na The Game Awards v roce 2018. Dostali jsme trailer, základní informace no a pak přišlo takové ticho. Někteří měli za to, že projekt potichu zemřel, většina pravděpodobně zapomněla, že vůbec kdy existoval. Vývojáři ale nezapomněli a na hře se stále pracuje, jak dokazuje právě dnešek.

V rámci dnešního Nintendo Indie Direct (novinku připravujeme) jsme se dozvěděli, že The Last Campfire vyjde někdy letos v létě na PC, PS4, Xbox One a také Nintendo Switch. Vzhledem k nátuře samotné hry - tedy že jde o vcelku nenáročnou adventuru - je možnost jejího hraní na Switchi ideální.

The Last Campfire je výsledkem několika let práce několikačlenným týmem, který měl potřebu vytvořit artistickou singleplayerovou adventuru. Výsledkem je něco, v čem se může hráč ztratit, cestovat napříč krásnými prostředími a potkat zvláštní a neobvyklé postavy ve vřelém příběhu,” píše Sean Murray v tiskové zprávě na oficiálním webu hry.

Samotný princip hry spočívá ve hraní za postavičku Ember, která je uvězněna v tomto záhadném světě a místě, přičemž se snaží najít nejen jeho smysl a cestu domu, ale také „poslední ohniště”.

My jsme rozhodně zvědaví, co nás vlastně čeká, protože na mnohem konkrétnější informace si zjevně budeme muset ještě počkat. Ale do té doby se projekt rozhodně vyplatí sledovat. Koneckonců, jak už bylo řečeno, příjemných adventur není nikdy dost…