Společnosti Activision klesají měsíční aktivní hráči i celkové příjmy. Hry známé firmy na konci druhého čtvrtletí hrálo 94 milionů lidí měsíčně. Oproti tomu v prvním čtvrtletí letošního roku to bylo 100 milionů aktivních uživatelů měsíčně.

Tržby ve druhém čtvrtletí klesly na 1,64 miliardy dolarů, za stejné období v roce 2021 to přitom bylo 2,3 miliardy dolarů. Těžkou hlavu si z toho ale v Activisionu nedělají. Pokles v obou případech odráží nižší angažovanost Call od Duty, o loňské Vanguard není takový zájem. Navíc příjmy klesají celkově všem, když je porovnáme s příjmy v době vrcholu pandemie koronaviru.

Vše má zachránit konec roku, kdy vyjde Call of Duty: Modern Warfare 2. Od pokračování měkkého restartu oblíbené série od studia Infinity Ward se hodně očekává. Navíc dorazí i bezplatné Call of Duty Warzone 2.0, které bude integrováno do Modern Warfare 2. To znamená, že lze očekávat stejné inovace i tematické události, podobně jako tomu bylo v původním Warzone v době vydání Vanguardu.

Tisková zpráva Activisionu v souvislosti s Call of Duty uvádí další prémiový obsah v roce 2023 a dalších letech. Z dřívějška víme, že příští rok by nový díl vyjít neměl, vývojáři dostali rok navíc, aby mohli pracovat na změnách. Je tak otázkou, co tímhle vydavatel přesně myslí.

Když budeme brát v potaz Activision i Blizzard, tak jejich hry měly ve druhém čtvrtletí 361 milionů aktivních uživatelů měsíčně. Zajímavý je jeden údaj. Více než polovina hráčů (z 30 milionů) hry Diablo Immortal jsou noví hráči, kteří dosud nehráli žádnou hru společnosti. Co se příjmů týče, mluví se o 100 milionech.

Nadále platí, že Diablo 4 vyjde v roce 2023, zatímco na rozšíření pro World of Warcraft a WoW Classic dojde do konce letošního roku. Activision nezapomněl připomenout vývoj Call of Duty: Warzone pro chytré telefony a tablety s operačním systémem Android a iOS. To Call of Duty: Modern Warfare 2 vyjde 28. 10. tohoto roku na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One.

Připomeňme, že v lednu byl oznámen záměr Microsoftu koupit Activision Blizzard za 68,7 miliardy dolarů. V současné době se čeká na schválení od příslušných úřadů.