Žádné překvapení se nekoná. Activision Blizzard potvrdil, že během čtvrtého čtvrtletí letošního roku vydá nové Call of Duty - dá se předpokládat, že půjde o první CoD pro PlayStation 5 a Xbox Series X, určitě ale dorazí i na PS4 a Xbox One. Už jsme se ale nedozvěděli, jaké studio má vývoj této hry na starost. To je neobvyklé, v minulých letech jsme se takto vždy dozvěděli, jaký tým hru připravuje.

Od roku 2014 je vývoj Call of Duty rozdělen na tři vývojové cykly, ve kterých se střídají studia Sledgehammer Games, Treyarch a Infinity Ward. Podle tohoto plánu by letošní díl měli mít na starost Sledgehammer Games, kteří vytvořili WW2. Ovšem Kotaku dříve přišlo se zprávou, že vývoje se na jaře 2019 ujal Treyarch s cílem zachránit nový díl. Projekt měly původně na starost týmy Sledgehammer Games a Raven Software, ale mezi nimi mělo údajně docházet k neshodám, což dost ovlivnilo kvalitu hry. Co se zasazení týče, neoficiálně se mluví o období studené války, včetně války ve Vietnamu.

I přes spekulované problémy má být letošní Call of Duty dobré. Generální ředitel Activisionu řekl, že od testerů získali pozitivní zpětnou vazbu. A sám vydavatel je nadšen z obsahu, jenž hra nabízí.

Místo studia jsme se od Activisionu dozvěděli, že se letošní Call of Duty nebude prodávat tak dobře jako loňský díl Modern Warfare. Activision tedy očekává horší prodeje. Ono překonat restart série Modern Warfare nebude jednoduché. Tenhle díl od studia Infinity Ward měl dosáhnout na příjmy ve výši jedné miliardy amerických dolarů. Hráči v multiplayeru měli strávit více než 500 milionů hodin. Modern Warfare byl navíc nejprodávanější hrou roku 2019 ve Spojených státech amerických. Black Ops 4 obsadil deváté místo jako nejprodávanější hra desetiletí v USA.

Prodeje nového Modern Warfare byly podle Activisionu velmi dobré a ve srovnání s Black Ops 4 se bavíme o dvojciferném procentuálním rozdílu. Sdílnější Bobby Kotick nebyl. Místo toho řekl, že prodeje vzrostly na konzolích i PC. Konkrétně na PC se prodeje přes Battle.net zvýšily o 50 procent ve srovnání s Black Ops 4.

Kotick dále uvedl, že digitální prodeje Modern Warfare jsou téměř polovinou všech prodaných kopií. Díky tomu společnost vydělala více peněz. Dalším pozitivem pro Modern Warfare jsou mikrotransakce. I ty jsou lepší než v případě Black Ops 4.

Poté Activision ještě potvrdil úspěch Call of Duty Mobile - více než 150 milionů stažení.

Příští týden v Call of Duty: Modern Warfare začne nová sezóna. Infinity Ward mají v plánu nějaké překvapení. Spekuluje se o battle royale módu.