Byl to šéf Electronic Arts, který na konci roku 2010 prohlásil, že singleplayerové hry jsou mrtvé. Po dlouhé době se velký vydavatel znovu dostal do sporu s fanoušky příběhových her pro jednoho hráče, a to absurdním příspěvkem na sociální síti.

Moderátor twitterového účtu EA chtěl zřejmě odkázat na populární tiktok meme (10 z 10), ale udělal to tím nejhorším a nejtrapnějším způsobem. De facto vzkázal hráčům, kteří hrají pouze singleplayerové hry, že nejsou dokonalí (10/10).

Jinými slovy, že by měli hrát nejen příběhovky pro jednoho hráče, ale také online hry. To pochopitelně spustilo lavinu negativních komentářů a k záležitosti se vyjádřili i někteří vývojáři.

Někteří lidé se EA za příspěvek vysmáli, připomenuli neúspěchy firmy s posledními multiplayerovými hrami (Anthem, Battlefield 2042) a obvinili ji z pokrytectví.

Bránit singleplayerové hry se vedle Coryho Barloga, tvůrce God of War, rozhodl i Vince Zampella, zakladatel Respawnu, který pracuje pro Electronic Arts. Dokonce ve spolupráci s EA vytvořil singleplayerovou akční adventuru Star Wars Jedi: Fallen Order a teď pracuje na Star Wars Jedi: Survivor. Zampella dal jasně najevo, co si o tweetu myslí.

Na tweet reagovali i bývalí zaměstnanci EA. Například producent Zach Mumbach, jenž pracoval ve Visceral Games, připomenul, že EA zavřela studio a propustila asi stovku skvělých zaměstnanců z důvodu toho, že vytvářeli hry pro jednoho hráče (Dead Space).

Později společnost ustoupila, ale za svůj předchozí tweet se neomluvila.