Dlouho slibovaná ukázka z Abandoned, která byla několikrát odložena, ukázala to, co už bylo nějakou dobu na sociální síti Twitter. Spekulace okolo zapojení Hidea Kojimy do vývoje a spojení se Silent Hill neustávají. Šéf Blue Box Game Studios se proto rozhodl poskytnout veškeré informace magazínu NME a jednou provždy dokázat, že Abandoned nemá nic společného s autorem série Metal Gear Solid a značkou Silent Hill od Konami.

Za humbuk si mohou sami vývojáři. Ti svými upoutávkami nešikovně podpořily domněnky v době, kdy se fanoušci chytali úplně všeho. Nepomohla ani první ukázka v dlouho odkládané aplikaci pro PlayStation 5. Až nyní možná máme jasno. Server NME obdržel od šéfa Blue Boxu detailní popis děje a toho, jak se Abandoned hraje. Díky tomu může redakce potvrdit, že jde o survival akci s hororovými prvky a zároveň vyvrátit, že by šlo o nový Silent Hill nebo Metal Gear.

„Obdrželi jsme několik e-mailů týkajících se fám o Hideo Kojimovi. S Hideo Kojimou nejsme nijak spojeni, ani to netvrdíme a ani nebylo naším záměrem něco takového tvrdit,“ uvádí nadále zástupce nizozemské firmy Blue Box Game Studios. Dříve se na podobné zvěsti snažil reagovat a všem odepisovat, ale zjistil, že lidi nepřesvědčí.

Podle Hasana Kahramana má Abandoned zbrusu novou mechaniku, která umožňuje, aby všechny činy hráče ovlivnily hlavního hrdinu. Po sprintu mu dojde dech, bude udýchaný a špatně se mu bude mířit se zbraní. Přežívání má jít mnohem hlouběji, nebude záležet pouze na jídlu, vodě a zdraví.

Střelbu a míření ovlivní také strach a zranění. Toho všeho má být dosaženo špičkovým motion capture, který pomáhá vytvářet systémy pro hru na základě animačních dat. Revoluční mechanika ale ještě není připravena, což je důvod, proč první video v aplikaci se shoduje s teaserem na Twitteru. Blue Box museli z něho vystřihnout určité záběry.

Více nám má přiblížit filmový trailer, jenž dorazí velmi brzy. Tým nechce opakovat stejné chyby a sám Kahrmanan prožívá deprese, nemůže spát, nemůže jíst. „Nejvíc mi vadí, že nás lidé označují za podvodníky. To je věc, která mě opravdu bolí, protože to vůbec není můj záměr,“ dodal.

Aby toho nebylo málo, tak NME dodávají, že Abandoned není to, co si všichni myslí. Projekt je záhadnou také pro klíčového člena značky PlayStationu. Shuhei Yoshida se stará o podporu pro nezávislé tvůrce a sám netuší, co je Abandoned. Alespoň to tvrdí na Twitteru.

Abandoned má vyjít v letošním roce jako exkluzivita pro PlayStation 5. Později má zamířit na PC.

Jsme obětí trollu Hidea Kojimy? Tajemství hry Abandoned