Když si prohlížím obrázky ze hry Nightingale, vybaví se mi trošku Dragon Age, trošku akce Hunt: Showdown, nějaké ty survivaly a poněkud zapomenutý GreedFall. Možná na tohle všechno myslel i Aaryn Flynn se svým týmem ve studiu Inflexion Games, kde tenhle projekt tvoří.

Pokud jste se těšili do viktoriánského fantasy prostředí ve sdíleném světě, tak vás zklamu. Hra byla odložena na první polovinu příštího roku. Vývojáři podle svých slov učinili těžké rozhodnutí a přecházejí na Unreal Engine 5. Ten umožní vytvořit co nejlepší zážitek. Tvůrci hodlají provést klíčová vylepšení, posílit obsah a vypilovat hratelnost.

Před časem Inflexion Games koupil čínský Tencent. Peníze od něj jistě pomohly v rozhodování. Nightingale tak směřuje ke spuštění v předběžném přístupu na Steamu během první poloviny roku 2023. To znamená, že plná verze bude připravena nejspíš až v roce 2024.

„Vydejte se na cestu za přežitím a dobrodružstvím do tajemné a nebezpečné říše. Staňte se neohroženým Realmwalkerem a vydejte se na cestu sami nebo s přáteli – prozkoumávejte, vyrábějte, stavte a bojujte ve vizuálně úžasném světě,“ uvádí tisková zpráva a láká na akci z pohledu první osoby, souboje proti umělé inteligenci (například proti těm monstrům, co jsou k vidění v galerii) a cesty skrz mystické portály, které vás vezmou do různých úžasných a fantastických říší.