Téměř osmiminutové video pojednává o akční stealth adventuře A Plague Tale: Requiem, která je pokračováním povedeného A Plague Tale: Innocence z roku 2019.

Členové týmu z nezávislého francouzského studia Asobo, kde vznikl i Microsoft Flight Simulator, povídají o celkovém přístupu k psaní scénáře (jednotlivým epizodám, které se spojují v jeden velký příběh) a charakterizaci postav. Přitom sledujeme některé nové scény a gameplay záběry, které doplňuje pohled do zákulisí, do kanceláří, kde vše vzniká, včetně snímání pohybu a nahrávání hudby.

A Plague Tale: Requiem je ambicióznější než předchůdce. Vývojáři mají více zkušeností a mohou stavět na základech, což jim umožňuje soustředit se na svět, hratelnost a příběh o velké sestře, jež opatruje svého malého bratra ve světě zasaženém morem. Aby toho nebylo málo, tak po nich nadále jde Inkvizice.

Amicia se stará o bratra Huga, opět dává přednost plížení, ale tentokrát je zdatnější v boji, naučila se zacházet s kuší. Tvůrci navíc naznačují, že Amicia dokáže využít Hugovy schopnosti k manipulaci s krysami ve svůj prospěch.

Připomeňme, že v jedničce byly krysy úhlavním nepřítelem společně s vojáky Inkvizice. Hráči v roli Amicie museli projít nebezpečným prostředím, často se plížit kolem stráží a vyhýbat se tmě, kde byly nakažené a krvežíznivé krysy.

„Poté, co Amicia a Hugo utečou ze své zpustošené vlasti, vydají se daleko na jih, do nových oblastí a živoucích měst. Tam se pokusí začít nový život a dostat Hugovu kletbu pod kontrolu,“ dává nám jasnější představu o příběhu tisková zpráva.

„Jenže když se Hugovy schopnosti opět probudí, smrt a zkáza se vrátí v podobě žravých krys. Sourozenci jsou opět donuceni vydat se na útěk a vkládají naději do zaslíbeného ostrova, kde možná najdou klíč k Hugově záchraně.

Objevte cenu za záchranu svých milovaných během zoufalého boje o přežití. Útočte ze stínů či rozpoutejte peklo, překonejte soupeře i výzvy pomocí celé řady zbraní, nástrojů a nadpozemských sil.“

A Plague Tale: Requiem se očekává v letošním roce pro PC, Xbox Series X/S, PlayStation 5 a Nintendo Switch (přes cloud). Ve hře budou české titulky a v den vydání bude dostupná v předplatném Game Pass.

Pokud vás A Plague Tale zaujalo, tak z tohoto světa vzniká také seriál.