Téměř devět let staré konzole už nestíhají a vývojáři postupně začínají starou generaci opouštět, aby mohli své hry posouvat. Je to případ i pokračování oblíbené stealth akční adventury A Plague Tale: Innocence z roku 2019, které vyjde pouze na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S a Nintendo Switch (přes cloud).

Tvůrci A Plague Tale: Requiem ze studia Asobo si tohle rozhodnutí pochvalují, nemusejí totiž myslet na limity zastaralého hardwaru, což má výhody jak z pohledu příběhu, tak hratelnosti.

„V Innocence mohly některé části kvůli technickým omezením vypadat trochu jako divadelní kulisy,“ prozradil šéf vývoje Kevin Choteau v rozhovoru pro časopis Edge. „U Requiem jsme mohli posunout horizont mnohem dál. Při psaní nám [vyšší kvalita] umožňuje uvažovat o sekvencích, které byly dříve nemožné, jako jsou honičky se stovkami tisíc krys nebo místa, která se dynamicky vyvíjejí v závislosti na příběhu a událostech.“

Na to vše a mnohem víc se můžeme těšit 18. 10. tohoto roku. Hra obsáhne české titulky a bude ve stejný den dostupná v Game Passu.