Dvouminutová ukázka z atmosférické stealth adventury A Plague Tale: Requiem prozradila, že hra bude drsnější a brutálnější než povedený předchůdce. Amicia s bratrem musejí bojovat o život. Zprvu nechtějí zabíjet, ale pak jim nic jiného nezbyde.

U pokračování se tvůrci rozhodli pro změnu prostředí. Tentokrát se podíváme do jižní části Francie. Těšit se máme na barevnější a živější barvy, které budou vytvářet kontrast s drsnou realitou středověku. Díky této změně má být prostředí různorodější.

„Poté, co Amicia a Hugo utečou ze své zpustošené vlasti, vydají se daleko na jih, do nových oblastí a živoucích měst. Tam se pokusí začít nový život a dostat Hugovu kletbu pod kontrolu,“ dává nám jasnější představu o příběhu tisková zpráva.

„Jenže když se Hugovy schopnosti opět probudí, smrt a zkáza se vrátí v podobě žravých krys. Sourozenci jsou opět donuceni vydat se na útěk a vkládají naději do zaslíbeného ostrova, kde možná najdou klíč k Hugově záchraně.

Objevte cenu za záchranu svých milovaných během zoufalého boje o přežití. Útočte ze stínů či rozpoutejte peklo, překonejte soupeře i výzvy pomocí celé řady zbraní, nástrojů a nadpozemských sil.“

Pokud vás o hře zajímá více, tak si přečtěte včerejší novinku zaměřenou na vývoj a to, jakou cestu tahle už téměř série ušla.

A Plague Tale: Requiem vyjde v letošním roce pro PC, Xbox Series X/S, PlayStation 5 a Nintendo Switch (přes cloud). Ve hře budou české titulky a v den vydání bude dostupná v předplatném Game Pass.