Francouzská vývojářská společnost Ubisoft představila plánované změny pro jednu z jejich nejoblíbenějších značek. Taktická multiplayerová střílečka Rainbow Six Siege již šestým rokem patří mezi nejoblíbenější multiplayerové akce a vývojáři se o ni proto patřičně starají. V letošním roce hra vstoupí do svého již šestého roku a jak jsme se dozvěděli, tak s sebou přinese řadu změn, které povedou k tomu, abyste se opět museli přizpůsobit.

Jak je již zvykem, tak příštích dvanáct měsíců bude rozděleno na dílčí sezóny. Ta první se bude jmenovat Crimson Heist a přinese s sebou také nového herního operátora. Hlavní hvězda téhle sezony se jmenuje Flores a do hry zavítá ze slunné Argentiny. Jedná se o středně rychlého útočníka, který se bude řadit mezi padouchy. Tento mistr zloděj bude v boji využívat drona na dálkové ovládání RCE-RATERO. Tento útočný dron funguje podobně jako průzkumná vozítka, je zde ale několik důležitých změn. RCE-RATERO má na sobě připevněnou bombu a po jeho nasazení do boje neustále zrychluje, dokud ho někdo nebo něco nezničí. Jeho výbušnou sílu samozřejmě můžete využít pro zabíjení ostatních operátorů či jejich zařízení. Vozítko může dokonce skákat, stává se tak účinným i proti neprůstřelným štítům.

Crimson Heist také přinese novou zbraň. Tou je útočná pistole Gonne-6 a pro každé kolo budete mít pouze jeden jediný náboj. Tato jednoramenná pistole vystřelí útočné kolo, které dokáže zlikvidovat všechna neprůstřelná vybavení obránců. Při správném využití přinese útočníkům značnou výhodu. Nová sezóna je ve znamení dílčích změn v jednotlivých arénách, vylepšení HUDu a nové písničky do soundtracku. Do hry přibude i streamer mód, který chrání streamery před stream snipery. 

První sezónou vývojáři Rainbow Six Siege zdaleka nekončí. V průběhu roku do hry zavítají další operátoři. Po Floresovi v druhé sezóně bude dalším operátorem domorodý Američan Nakoda. Třetí sezóna představí operátora Croation a sezóna čtvrtá přidá irského operátora

V letošním roce se bohužel nedočkáme žádných nových map, vývojáři se totiž soustředí především na upravování stávajících arén.

Jak jsme však již zvyklí z předchozího roku, tak nás každé roční období bude čekat nějaká speciální událost, stejně jako nové arkádové režimy a změny základních herních funkcí. Místo zeslabování obránců totiž přijde zesilování útočících jednotek a výše zmíněná zbraň Gonne-6 má být jen začátek. 

Během tohoto roku se dočkáme také řady důležitých změn v samotné základní hratelnosti. Všechny nejprve projdou testovacími servery a až poté se dostanou do hlavní hry. Je možné, že se všech nakonec nedočkáme, některé z nich ale určitě stojí za zmínku.

V plánu je například umožnit útočníkům v první fázi hry vyměnit operátora a reagovat na to, co během průzkumu odhalili. Pokud během průzkumu odhalíte hodně elektronických vymožeností, určitě využijete možnost přidat do svého týmu Thatchera. Další plánovaná změna se bude zase týkat role po smrti. Nově totiž mrtví spolubojovníci budou moci používat své vybavení. Pokud tak stále budete mít například ve hře dron, můžete jím pomoci ostatním přeživším spolubojovníkům.

Dalších změn se dočkají například upravené statistiky operátorů, nový systém přizpůsobování skinů a chystá se taky úprava celé značky. Těšit se tak můžeme na nové logo, artworky a design hlavní nabídky. Na to i mnohem více se můžeme těšit v průběhu celého tohoto roku.

První změny dorazí již 16. 3., kdy vychází první sezóna tohoto roku Crimson Heist. Hru můžete hrát na obou aktuálních generacích systému PlayStation a Xbox a také na PC.