Rok 2022 je teprve lehce za svou polovinou, ale my už víme, že v roce 2023 nejen na konzole Xbox vyjde řada zajímavých her. Na ty se rozhodla ve třináctiminutovém videu poukázat česká pobočka Xboxu.

Tak na co se můžeme těšit? Kromě očekávaných titulů jako Starfield, Suicide Squad, Minecraft Legends nebo ARK 2, tak na návrat do kobek zamořených nepřátel v Diablu 4, temný fantasy svět v akci Wo Long: Fallen Dynasty od zkušeného studia Team Ninja, kooperativní střílečka Redfall a Hollow Knight: Silksong.

Chybět samozřejmě nemůže exkluzivní Forza Motorsport, bojovka Street Fighter 6, singleplayerová akce Aliens: Dark Descent, kde budete s týmem mariňáků bojovat proti obávaným mimozemšťanům nebo post-apokalyptická výprava do Černobylu v akci Stalker 2.

Jsme teprve v polovině videa. Následuje retro-futuristická akční plošinovka Replaced, ve které hrajete za umělou inteligenci uvězněnou proti své vůli v lidském těle. Je tady taky Star Wars Jedi: Survivor, horor Layers of Fears, možnost vybudovat vlastní národ a vést ho napříč historii ve strategii Ara: History Untold a remake děsivého Dead Space.

Temnou atmosféru si užijeme i v komplexní předělávce kultovního čtvrtého dílu série Resident Evil, zatímco nejen příznivce japonského stylu zaujme Persona 3 Portable a Persona 4 Golden. Odpočinek a relax pak naleznete v simulátoru letiště jménem AirportSim.

To je pouze část her, které český Xbox ve videu zmiňuje. Na zbytek se už podívejte sami: