S příchodem nové generace konzolí se polské studio Bloober Team rozhodlo oživit svůj sci-fi thriller Observer z roku 2017 a přinést ho na Xbox Series X/S, PlayStation 5 a PC ve vylepšené podobě s podporou ray-tracingu a HDR. Dystopická budoucnost bude nyní v texturách v rozlišení 4K, s přepracovanými modely postav a vylepšenými efekty mlhy a deště.

To ale není vše. Největší lákadlo představuje nový obsah. Vývojáři vytvořili zcela nové vedlejší mise a další sekvence soustředící se na výslechy a tajemství. K tomu dojde na vylepšení hratelnosti, aby si hráči futuristický Krakov užili ještě více a s ním i hlavního hrdinu Daniela Lazarského v roli detektiva, jenž proniká do myslí jiných lidí, aby našel svého syna.

„Budoucnost je mnohem temnější, než si kdokoli dokázal představ. Nejdříve tu byl digitální mor, který zabil tisíce a tisíce těch, kteří se rozhodli rozšířit své mysli a těla. Pak přišla válka a Západ i Východ zůstaly zdecimovány a roztříštěny. A pak nastoupily korporace,“ vypráví tisková zpráva příběhové pozadí. Vy budete nástrojem korporátního útlaku. Dostanete se do snů svých nepřátel, odhalíte jejich obavy a extrahujete vše, co pro své vyšetřování potřebujete.

Dnes se můžete podívat na 20 minut gameplay záběrů z PS5 verze. Video přinesl americký server IGN a zavede vás do futuristického Krakova z roku 2084, kterému dominuje násilí a anarchie.

Přečtěte si také: Z The Alters se vyklubalo emotivní sci-fi připomínající Fallout Shelter a No Man's Sky