Studio Infinity Ward před vydáním slibovalo, že Call of Duty: Modern Warfare bude postupně obohacováno o nové mapy a herní módy v rámci bezplatných dodatečných balíčků, k nimž budou mít přístup všichni majitelé hry. Jednoho dne dojde i na vylepšení režimu Gunfight, který v současné době nabízí bitvy dva na dva. V budoucnu má ale umožnit i bitvy 1v1 a 3v3, prozradil Joe Cecot z tvůrčího týmu na Twitteru.

Očekává se, že zápasy jeden na jednoho a tři na tři si zachovají principy původního Gunfightu. Na podrobnosti a datum spuštění si ale musíme ještě počkat. Spekulace tvrdí, že letošní Call of Duty čeká více než tucet nových módů a map, zatímco od Activisionu jsme slyšeli, že vývojáři připravují největší bezplatný obsah v historii této série.

První vlaštovka dorazí již 3. prosince/decembra v rámci Season One. První sezóna je ve znamení tří nových multiplayerových map (Crash, Vacant a Shipment), nejméně třech map pro Gunfight (Cargo, Atrium a další), tří nových režimů pro multiplayer (Reinforce, Gunfight OSP a Infected), Special Ops zážitků a nových zbraní. Ve stejném měsíci bude spuštěn i první Battle Pass.

Pozornost je tedy nyní věnována první sezóně, ale podle dataminera by se v příštím roce měl o slovo mj. přihlásit Battle Royale režim s obrovskou mapou složenou z několika Spec Ops a Ground War map, která bude podporovat 200 hráčů.