Milovníci mafií a organizovaného zločinu, nastražte uši. Možná se k nám údajně blíží definitivní edice Mafie 2 a Mafie 3, ale pokud byste chtěli něco úplně nového, možná se vám bude zamlouvat tahovo-budovatelsko-manažerská strategie Company of Crime od Resistance Games a 1C Entertainment.

Ta se odehrává v Londýně v 60. letech a vaším úkolem přitom bude buďto vládnout organizovanému zločinu ve městě, nebo v roli vrchního inspektora celý organizovaný zločin kousek po kousku zlikvidovat.

Váš tým se skládá buďto ze členů gangu s různými dovednostmi, nebo detektivů, kteří jsou velmi dobří ve vyšetřování. Hlavní otázkou každopádně je: kdo ovládne Londýn?” dozvíme se z oficiálního popisu hry.

Ta má přitom nabídnout taktické tahové souboje zblízka, „heat” mechaniku, která v závislosti na vašich akcích může lákat policii vaším směrem nebo přemlouvání (či „přemlouvání”) lidí, aby vám prodali majetek za malý peníz. V roli inspektora naopak můžete přiřadit seržanty, aby našli podivná místa, vyšetřovat různé případy, mluvit s informátory, provádět razie a podobně.

Hra byla zatím oznámená pouze na PC (přes Steam), a to na léto letošního roku.