Letošní rok se pomalu blíží ke konci a my doufáme, že si v něm každý našel to své. Vyšlo spoustu her, které pro nás byly velkým překvapením, ale některé také velkým zklamáním. Je tu ovšem pár her, na které jsme během tohoto roku marně čekali, protože osud, nebo spíše tým vývojářů tomu chtěli jinak a hra se, ať už je důvod jakýkoliv, odložila na rok nastávající. Na tyto hry se teď společně podíváme.

Warcraft 3 Reforged

Začneme remasterem, který byl ohlášen na Blizzconu 2018. Dle slov Blizzardu jsme se měli tohoto dlouho očekávaného titulu dočkat ještě do konce současného roku. To se ovšem pár dní zpátky změnilo a z původního konce roku 2019 bylo datum změněno na 28. ledna/januára roku 2020 pro PC, takže zde skok není naštěstí tak velký.

Důvodem odkladu byly menší nedodělky a nedostatky, kvůli kterým se ale Blizzard rozhodl hru nevydat a dodat fanouškům hru sice později, ale jen v tom nejlepším stavu. Tak doufejme, že se tak opravdu stane a my se díky tomuto počinu vrátíme zpět do roku 2002 v plné parádě.

Více o tématu zde.

Doom Eternal

Ano, odklady her se nevyhnou ani takovým velikánům jako je DOOM. Hra byla představena již v roce 2018 a za tu dobu se na ni začala těšit celá řada hráčů. Hra, která měla vyjít již koncem letošního listopadu/novembra, byla jen dva měsíce před vydáním odložena až na příští rok, a to na 20. března/marca 2020 pro PC, PS4 a Xbox One. Na Nintendo Switch ještě o něco později.

Jaký k tomu měli vývojáři důvod? Podle tiskové zprávy studia id Software nebyl Doom Eternal ještě dostatečně připraven na to, aby s ním fanoušci byli dostatečně spokojení.

Více o tématu zde.

Skull and Bones

Tohle je trošku zamotanější příběh. Námořní hra od Ubisoftu byla světu ukázána již roce 2017 a ještě téhož roku měla vyjít, ale následně byla odložena na rok 2018, z toho pak na ten letošní a letos? Ano, byla přesunuta na další fiskální rok francouzské společnost. Vyjít má někdy po 31. březnu/marci 2020 na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

První hratelné demo ze Skull and Bones bylo zveřejněno již v roce 2017 a na E3 2018 jsme se dočkali dalších záběrů, ale jak hra bude vypadat ve finále? Jen těžko říct, po těch letech úprav a odkladů. Titul byl původně ve vývoji jako přepracovaný a vylepšený model námořních bitev z Assassin’s Creed Black Flag.

A zde je důvodem to, že jak se Skull and Bones vyvíjí, tak se mění i samotná představa vývojářů a dle jejich slov „jen takto mohou zaručit, že se bude jednat o tu nejlepší hru.“ Tak jim držíme palečky, ať se vše povede.

Více o hře.

Conan Chop Chop

Původně šlo jen o aprílový žertík. Později se ale z Conan Chop Chop vyklubala plnohodnotná hra, jež bude ve stylu diablovky. Hrát budete za barbara Conana, což je pro fanoušky dosti lákavé. Dle původních plánů měla spatřit světlo světa v letošním roce. Ten se ale pak změnil a nyní k nám míří 25. února/februára 2020 na PC, PS4, Xbox One a Nintendo Switch.

Vývojáři hru odsunuli, hlavně kvůli kooperativnímu režimu, bez kterého by to nebylo ono. Co-op mohl vyjít později, ale prý je důležitou součástí tohoto titulu.

Torchlight Frontiers

I tato free-to-play MMO akce se původně měla objevit ještě tento rok, ale i přesto, že jsou vývojáři se svým počinem spokojení, tak dle jejich slov to stále není tak dobré, aby se to mohlo dostat na veřejnost. Hra je nově vyvíjena v Echtra Games, což se odrazí i na její hratelnosti. Příběh ale bude zasazen do stejného vesmíru jako předtím.

Jen pro zajímavost, tvůrci slibují něco přes 60 hodin lineárního příběhu, který se bude do budoucna ještě rozšiřovat, tak můžeme být jen zvědaví, jak se tato série novému týmu povede.

Počítat můžete s PC, PS4 a Xbox One verzemi.

Psychonauts 2

Oznámení pokračování této legendární plošinovky jsem se dočkali již v roce 2015, po dlouhých 10 letech od vydání prvního dílu a naposledy se nám hra připomněla v létě na letošní E3, kde jsme se dočkali i této smutné novinky. Tedy odkladu na rok 2020. To rozesmutnilo nejednoho fanouška. Vědomi si toho jsou i tvůrci, všem se omluvili a doufají, že čas, který si vzali navíc, pomůže k tomu, aby hra byla ještě o to lepší a nezklamala všechny ty, kteří na ni tak dlouho čekají. Tak doufejme, že se 15 let čekání vyplatí.

Psychonauts 2 se přihlásí o pozornost na všech hlavních platformách, tedy na PC, PS4, Xboxu One a Switchi.

XIII - Remake

Tento remake kultovní FPS hry z roku 2003 měl vyjít již letos v listopadu, ale jak tomu je u většiny případů, potřebuje ještě nějaký ten čas na to, aby byl pro fanoušky, kteří se na hru v novém kabátku tak těší, dost dobrý.

Studio je zatím ale s prací maximálně spokojeno a zástupce firmy mrzí, že se termín nestihl. Přesto věří, že to hře jenom pomůže. Tak snad tomu tak bude a my se na PC, PS4, Xboxu One a Switchi dočkáme pořádného návratu.

Last Oasis

Toto dosti ambiciózní survival MMO od jednoho člověka se mělo do fáze Early Accessu dostat již tuto zimu, ale osud a beta testeři hře nepřáli a z původní zimy je nakonec první polovina roku 2020.

Ano, i přesto, že se jedná o Early Access, tak si vývojář nepřál v takovémto stavu hru vydat. Dle reakcí od beta testerů hra obsahuje stále ještě dost problémů, které kazí celkový dojem ze hry. Což je hlavní důvod odkladu o několik měsíců. Autor hry tak nechce zklamat důvěru lidí, co se na jeho dílo těší.

The Settlers

Základy série sahají až do roku 1993 a posledního dílu jsme se dočkali naposledy v roce 2010. Pro mnoho fanoušků bylo tedy dosti velké překvapení, když dorazilo oznámení rebootu na Gamescomu 2018. Osidlovat nová území jsme měli začít již letošní podzim, ale Ubisoft v srpnu/augustu oznámil, že si bohužel budeme muset ještě nějaký ten měsíc počkat kvůli kvalitě hry.

Se špatnou zprávou ovšem odhalil i spoustu podrobností. Vypadá to, že nás po letech čeká pořádný návrat osadníků. Přece jen, poběží na vyhlášeném enginu ze série The Division. A pokud se nemůžete dočkat, můžete si zkrátit čekání u sedmi předchozích dílů. Ty jsou od loňska kompatibilní se současnými počítači, včetně operačního systému Windows 10 – najdete je na Uplay a Steamu.

Spelunky 2

Prvního dílu jsme se dočkali v roce 2013 a 4 roky na to i ohlášeného pokračování, které mělo za cíl vyjít ještě v tomto roce. V srpnu jsme ovšem byli zasaženi zprávou, že se tomu tak bohužel asi nestane.Vývoj běží dobře a jsme téměř u cíle, ale bohužel je potřeba doladit detaily, které jsou pro nás tak důležité,“ říkali autoři. Jak pokračování dopadne, se tedy dozvíme až v příštím roce.

Fallout 76: Wastelanders

Dobře, tady se nejedná tak úplně o samotnou hru, ale je to spíše aktualizace, která dává této hře poslední naději. Řeč je o jedné takové dosti problémové hře, kterou můžete najít ve slovníku pod synonymem ke slovu „průser“. A kdo ještě nepochopil, nebo si náhodou nepřečetl nadpis, tak se jedná o Falloutu 76.

Do konce letošního roku měla dorazit největší aktualizace, která do prázdného světa měla přidat NPC. Naštěstí přesun by neměl být tak velký a update by měl být ke stažení někdy začátkem roku 2020.

Tým je ale s celkovou aktualizací velmi spokojen a doufá, že se díky ní do hry vrátí velká část původních hráčů. Tak uvidíme…

Tak tohle bylo pár vybraných kousků, které měly spatřit světlo světa v letošním roce, ale nakonec dorazí až v nadcházejících měsících. Na jakou hru, která byla odložena, jste se nejvíce těšili? Napište nám do komentářů.