Při příležitosti desátého výročí World of Tanks se vývojáři rozhodli prozradit deset easter eggů, které za celou historii ukryli do této bezplatné MMO hry s tanky. Máme tak možnost podívat se na 10 zajímavých velikonočních vajíček, kterých jste si možná při hraní World of Tanks ani nevšimli.

V březnu 2018 byla vydána aktualizace 1.0 pro World of Tanks, která přepracovala všechny mapy do HD kvality. Vizuální návrháři do změn vložili spoustu úsilí a našli si čas, aby vytvořili kontejnery s nápisy Polygonium a Graphonium. Tato slova jsou odvozena od slov grafika a polygon. Kontejnery jste mohli vidět na mapě Tundra.

Na mapě Lakeville nadále jezdí po kolejích vlak, který je ale možné vidět jen velmi zřídka. Podle vývojářů ho viděl jen málokdo. Je to z důvodu, aby neomrzel. Viděli jste vlak na mapě Lakeville?

V některých místnostech hlavní budovy na mapě Balance Lab jsou vidět nápisy Balance Lab a v několika domech jsou umístěny městské plány a nákresy. Když na ně narazíte, zdá se, že jsou tam už delší dobu. Plány totiž ukazují staré rozložení mapy Ghost Town a mapu Charkov v remasterované HD verzi. Tím pádem mohli hráči narazit na menší spoiler.

Ve World of Tanks je možné narazit na kočky! První mazlík se ve hře objevil v roce 2016 v garáži věnované 100. výročí výroby prvního tanku. Seděl pod podstavcem tanku Mark I. Když jste na něj umístili kurzor, získali jste informaci o příběhu poručíka, jenž měl svého mazlíčka v bojovém tanku za první světové války.

Na mapě Province se kočka objevila ze srandy. 3D umělci, kteří vytvářeli budovy pro mapu, umístili jednu do interiéru jednoho z domů. To inspirovalo další týmy a kočky se začaly objevovat po celé mapě, nemají ale žádnou logiku ani účel, jen sedí a dívají se na moře.

Přečtěte si také: 10. výročí na konzolích budou World of Tanks slavit celý rok

Po mapě Province se kočky objevily i na dalších mapách. Můžete je najít v Minsku a byly přítomné i ve vánočních garážích.

Po kočkách si řekneme něco o mývalech. Ty můžete vidět na mapě Highway. Přidáni byli za účelem pobavit hráče.

Fotografie vývojářů, kteří se podíleli na přepracování map do HD kvality, lze najít v různých budovách na různých mapách. Fotografie jsou stylizovány tak, aby odpovídaly časovému rámci hry.

Stále častěji se ve hrách setkáváme s podpisy vývojářských týmů. V jedné z administrativních budov na mapě Himmelsdorf můžete vidět logo společnosti Wargaming.

Na mapě Kharkov můžete narazit na zprávu o ztracených opicích. Bohužel nevíme, kdy opice zmizely a proč je někdo hledá. Třeba se to v budoucnu dozvíme.

Posledních easter eggem k 10. výročí World of Tanks jsou novinové stánky na mapě Paris. Když se pozorně podíváte na vystavené novinky, všimnete si různých jmen. Jde o kolegy vývojářů, kamarády a další lidi. Zde například vidíme, že byl Pablo Elago vyhlášen mužem roku. Dodatečně gratulujeme.