Zase to Hogwarts Legacy. My víme, my víme. Bylo State of Play, ze kterého jsme měli nedávno video a pravděpodobně se o tom budeme bavit i v příštím Showtimu. Ale jde opravdu o žhavou zprávu, která zaujala nejen nás, ale také vás. Proto jsme si v redakci sedli a přizvali i chytré hlavičky z Nerdfixu, abychom dali dohromady malý seznam věcí, které od hry chceme a které očekáváme. Některé jsou dost nejisté, některé naopak vcelku pravděpodobné. Přesto jde o věci, které bychom vážně chtěli, aby se objevily. Které by Hogwarts Legacy pomohly stát se černým koněm letošního roku. Tak jdeme na to!

ČEŠTINA

V první řadě je tu jedna věc, které se nejspíš nedočkáme, ale zmínit se musí tak nějak z principu. A tou je čeština. Zrovna české titulky by mohly pomoct většině lidem, protože půjde o hru se spoustou textů a dialogů, ale především obecně mladším hráčům, kteří si v této hře určitě taky najdou zalíbení. I přesto, že pravděpodobně nepůjde o vyloženě dětskou hru.

Bohužel se ale o vydání Hogwarts Legacy stará společnost Warner Bros., která historicky českou lokalizaci do svých her nedává. Stejný případ pravděpodobně čeká i tento titul a je to vážně škoda. Ale co se dá dělat.

ABY ZÁLEŽELO NA VOLBĚ KOLEJÍ

Něco, co už bychom ale opravdu očekávali, a hlavně bychom chtěli, jsou rozdíly v jednotlivých kolejích. Respektive aby kolej, do níž budeme přiřazeni, ovlivňovala některé aspekty hry. Nejen kde budeme spát a jakou barvu budou mít naše hábity, ale k jakým společníkům budeme mít přístup a další věci.

Zkrátka chceme, aby Nebelvír, Mrzimor, Havraspár a Zmijozel nebyly jenom jména. Aby na této volbě nějakým způsobem opravdu záleželo a aby opakované hraní za jinou kolej mělo alespoň trochu smysl. Nějaká soutěž napříč celou hrou, kdy bojujeme o první místo, už by poté byla krásný doplněk. Obzvlášť ve spojení s Famfrpálem, který potvrzen nebyl a nevíme, jestli ve hře vůbec bude zastoupen.

ALESPOŇ LEHKOU FORMU ROMANCÍ

Než se zeptáte, ano, tenhle bod si vyprosil Gelu. Ale tak znáte ho. Ale nejen on by si vlastně přál, aby se ve hře objevila alespoň lehká forma romance. Možnost navázat neplatonický vztah s dalšími studenty. Poznat více lidí a třeba si díky tomu odemknout i možnost nějakých pěkných aktivit, které lze ve dvou dělat.

Ono jen tak si vyjít na procházku po bradavickém dvoru za doprovodu nějakého dialogu, účastnit se třeba tancování, případně si s někým zahrát nějakou minihru, a to všechno za účelem toho druhého člověka víc poznat… To zní vážně pěkně.

MOŽNOST KOUZLIT VŠUDE

Když už ale zmiňujeme ty aktivity, tak jednu věc vážně chceme – a to je libovolné kouzlení. Tím neříkáme, že chceme možnost seslat nějakou kletbu na kohokoliv a kdykoliv. Spíše tím myslíme možnost kouzlení čehokoliv, kdy to uznáme za vhodné. Místo toho, aby odemykání dveří byla jenom otázka prosté interakce a postava za nás udělá, co je potřeba, tak se chceme naučit alohomora a používat to ručně na každé dveře, které objevíme.

UČENÍ SE NOVÝM KOUZLŮM

S tím se krásně pojí naše další přání, kterým je nutnost se kouzla vážně učit. Je jasné, že od začátku nebudete všechno umět a pomalu se budete kouzla učit například dostavováním se na hodiny nebo od některých svých spolužáků. To už mimo jiné potvrzené bylo.

Co spíše máme na mysli, je to, aby chvíli trvalo, než si nová kouzla osvojíme. Než je budeme schopni využívat bez problémů a bez zádrhelů a plně efektivně.

To je za nás asi pět nejdůležitějších věcí, které bychom od samotné hry očekávali. Ale samozřejmě toho stále máme více, byť jde už převážně o menší věci, u kterých bychom byli rádi, kdyby na ně došlo. Takže to vezmem šupito presto.

JÍZDA VLAKEM DO BRADAVIC

Bylo by skvělé, kdyby hra začínala krásnou jízdou vlakem do Bradavic. Snad není nutné říkat víc. Jde o docela ikonickou část každého správného začátku školního roku a v kontextu hry by mohlo jít o skvělý způsob, jak se seznámit s nejdůležitějšími postavami.

SOUNDTRACK VYUŽÍVAJÍCÍ MOTIVY JOHNA WILLIAMSE

John Williams se zapsal do vzpomínek mnoha fanoušků Harryho Pottera nejednou výbornou skladbou. Speciální zmínku si samozřejmě zaslouží Hedwig’s Theme, což je v zásadě znělka celé série. Kdyby soundtrack využíval tyto známé filmové motivy, tak bychom byli vážně rádi.

DUCHOVÉ

Co víc říct. Prostě duchové. Chceme duchy. Nejen ty známé z filmů a knih, ale klidně i některé nové nebo další, kteří nedostali tolik prostoru. A samozřejmě se těšíme na Protivu.

MNOHOLIČNÝ LEKTVAR

Nebyla by s tím sranda? Mít možnost se převtělit za někoho jiného a třeba infiltrovat cizí kolej? Víme, že zrovna tohle by mohl být docela komplikovaný systém na vytvoření, pokud bychom k němu měli víceméně neomezený přístup. Ale tak přát si to můžeme, ne?

EASTER EGGY

I když se Hogwarts Legacy odehrává výrazně před událostmi Harryho Pottera i spin-offu Fantastická zvířata, určitě by bylo fajn vidět easter eggy a narážky na známé i budoucí věci. Ať už jde o Grindelwalda nebo Brumbála, nebo nějaké prapředky postav a členy známých kouzelnických rodin. Vidět nějakého Ronova pradědu by bylo super. A když už jsme u toho, co takhle Bertíkovy fazolky tisíckrát jinak coby sběratelský předmět? Časově to snad vychází.

To je nicméně pět věcí, které bychom od Hogwarts Legacy chtěli. Pět větších a pět menších. Ne všechny se sem ale vešly, a i kdyby, tak stejně víme, že i vy si přejete spoustu dalších. Takže se nám v komentářích nezapomeňte podělit, které to jsou. Rádi si je přečteme.