Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Cyberpunk 2077 představuje Pacifiku. Jde o další oblast rozsáhlého světa. Pacifika měla být luxusní čtvrť určena pro úžasnou dovolenou. Ambicióznímu projektu ale došly peníze a Pacifika je nyní opuštěná a nebezpečná. Úřady tuhle oblast opomíjí, stejně tak policie, a pod kontrolou ji má gang Voodoo Boys.

- Když už jsme u Cyberpunku 2077, tak brzy se má konat druhá epizoda Night City Wire. Tak uvidíme, co ze hry uvidíme a co se o ní dozvíme nového.

- O víkendu se konal virtuální festival fanoušků Pokémon GO. Zúčastnily se ho miliony hráčů po celém světě a společně chytli miliardu pokémonů a při tom každý v průměru ušel 15 kilometrů.

Přečtěte si také: Zlá Take-Two, PS5 z ryzího zlata, horor Hidea Kojimy

- EA se snaží zachránit svou novou multiplayerovou střílečku Rocket Arena, kterou připravilo nezávislé studio Final Strike Games. Titul se ovšem moc dobře neprodává a podle SteamDB dosahuje na necelých 1000 současně hrajících hráčů, což bylo téměř před dvěma týdny. Za posledních 24 hodin jde o pouhých 142 hráčů. Proto EA reaguje a nabízí Rocket Arena s 80% slevou za 4,99 euro na Originu. Přitom hra vyšla právě před dvěma týdny. Na Steamu, PS Store a Xbox Store se cena zatím nezměnila.

- Na PC, PS4 a Xbox One vyšel Skater XL. Na novinku pro fanoušky skateboardingu upozorňuje launch trailer.

- Dnes v 18:30 se dozvíme podrobnosti o nadcházející betě Marvel's Avengers, která bude probíhat ve třech víkendových fázích s uzamčeným i veřejným testem.

- Junji Ito se omluvil za zmatky. Od Hidea Kojimy dostal pouze neformální nabídku podílet se na možném projektu, kterým má být hororová hra. V současné době ale spolu tyto dvě japonské osobnosti nespolupracují. Autor hororové mangy prý nezná podrobnosti o budoucím projektu Kojimy.

- Tom Taylor, který má na starost scénáře v produkcích DC Comics, zajímavě tweetoval. Zveřejnil dva obrázky s tajemnými písmeny I a N. Mnozí to považují za odkaz na bojovku Injustice od NetherRealm Studios, která by se po více než třech letech mohla vrátit. Shodou okolností je na 22. 8. naplánován DC FanDom. Na této akci mají být představeny nové projekty ze světa DC Comics.

- Naznačuje studio Insomniac Games příchod akce Sunset Overdrive na PlayStation 5? Hru v roce 2014 vydal Microsoft jako exkluzivitu pro Xbox One. Později se titul dostal na PC a nyní by se mohl objevit i na PS5. Práva na značku jsou v rukou Insomniac Games, které téměř před rokem koupila Sony. V úvahu také přichází vydat Sunset Overdrive ještě na PS4. Co ale přesně znamená tajemný tweet, to v současné době nevíme.

- V PS5 a Xbox Series X verzích NBA 2K21 bude téměř čtyřikrát více hudby než v PS4 a Xbox One verzích. Na současné generaci konzolí hra nabídne 52 písniček, zatímco na next-gen konzolích to bude 202 skladeb.

- Bethesda odstranila protipirátskou ochranu Denuvo ze Steam verze Prey, když hra už vyšla na GOG, kde je kompletně bez DRM. Stejně se vydavatel zbavil ochrany v RAGE 2, Dishonored 2 a Doom. Doom Eternal nadále Denuvo používá.

- Blizzard se musel znovu vyjádřit ke konzolovým verzím hry World of Warcraft. Zástupci společnosti zopakovali, že populární masivně multiplayerové RPG na konzole v současné době nemíří. Spekulace se vyrojily poté, co brazilský rating klasifikoval Xbox Series X a PlayStation 5 verze World of WarCraft: Shadowlands. Podle Blizzardu šlo o chybu při aktualizaci a vývojáři se soustředí na PC verzi.

- StarCraft 2 slaví desáté výročí novou aktualizací, která přináší některé ze žádaných funkcí. Patch mimo jiné vylepšuje Galaxy Map Editor, přidává nové achievementy do kampaně a různé odměny. Tak všechno nejlepší!

- Prostřednictvím startovního traileru se nám připomíná i taktická strategie Othercide, která svou hratelností připomíná oblíbenou sérii XCOM. Othercide si můžete koupit v digitálních obchodech na PC, PS4 a Xbox One. Později bude hra dostupná i na Nintendu Switch.