Studio SCS Software vydalo experimentální betaverze svých her Euro Truck Simulator 2 a American Truck Simulator. Kromě nového anti-aliasingu a lepších efektů a stínů přinášejí aktualizace přepracované uživatelské rozhraní a vylepšené oblasti mapy.

Aktualizace obsahují řadu změn v oblasti grafiky. Čeští vývojáři připravili novou techniku anti-aliasingu TAA. Ta by měla umožnit hladší obraz s méně zubatými okraji. Došlo rovněž k vylepšení stínů, nasvícení, kouře a měkkých částic.

Přepracované uživatelské rozhraní má zlepšit interakci a otevřít hráčům další možnosti pro přizpůsobení. Tvůrci měli spoustu času věnovat se tomu, aby se vše pohodlněji ovládalo gamepadem nebo volantem.

U American Truck Simulatoru dále došlo na třetí fázi vylepšené Kalifornie. Ta zahrnuje San Francisco, Oakland, Stockton, Santa Cruz, Huron a Fresno. Přidány byly dvě zcela nová města: San Jose a Modesto, které nahrazuje Oakdale. Všechny silnice v oblasti prošly kompletní opravou. Autoři lákají zejména do Yosemitského národního parku.

V případě Euro Truck Simulatoru 2 byla vylepšena část Německa – Dortmund, Kolín nad Rýnem, Düsseldorf, Duisburg a okolí. Ve Švédsku (v případě, že vlastníte Scandinavia DLC) najdete předváděcí centrum Scania.

Tím hlavním je ale přepracování Švýcarska. Jde o kompletní redesign, včetně velkých měst, jako je Ženeva, Bern a Curych. Modernizací prošla silniční síť. Náklady budete vozit po úsecích dálnice A9 a náročné silnic N19. Trasa A40/E25 ze Ženevy do italské Aosty navíc plní dlouholeté přání mnoha truckerů a slibuje vzrušující cestu pod majestátní Mont Blanc.

Aktualizace 1.50 pro obě hry by měly být brzy dostupné ve finální verzi. Zatím si experimentální verze můžete stáhnout ze Steamu (ve vlastnostech hry).

V samém závěru dnešního článku se podíváme na nové assety a modely budov vytvořené pro připravované Řecko. To bude v placeném dodatečném balíčku. Tým vytvořil více než 150 zbrusu nových řeckých budov. Od útulných vesnických domků až po rušné městské obchody a sklady – celá řada staveb dodává okolí šmrnc života a barev. Většina těchto objektů se navíc může pochlubit další variabilitou, která nabízí celou řadu různých variant a barev. Doplňují je menší nové modely, jako jsou ploty, zdi, lavičky, koše, stánky či blikající lampy.