Akce Xbox Games Showcase toho přinesla doopravdy hodně a mezitím vším se objevil i kousek Clair Obscur: Expedition 33 od vývojářů Sandfall Interactive. Bude se jednat o příběhovou adventuru, která kombinuje nejen prvky klasického tahového souboje, ale přináší zajímavý surrealistický pohled na okolí. Ten se silně inspiruje obdobím zvané Belle Époque, tedy krásná doba mezi léty 1890 a 1914 ve Francii.

Příběh samotný je lehce zvláštní. Tenhle pompézní svět ohrožuje Malířka. Ta se rok, co rok probouzí, aby přepsala číslo na svém monolitu. To postupně klesá a všichni, kteří mají svůj věk shodný s číslem na monolitu, tak zemřou. Bezmilostně. Tomu se pokusí zabránit Expedice 33, jelikož dalším číslem bude právě 33. Zbývá jim pouhý rok života a společně s Gustavem, Maelle a jejich kolegy z expedice se vydáváte na zoufalou výpravu, jejímž cílem je prolomit koloběh smrti Malířky. Následovat budete stopy předchozích výprav a postupně odhalíte jejich osud.

Cesta vás povede skrze úchvatnou krajinou od Ostrova vizáží po Zapomenuté bojiště. Najděte spojence štěstěny v legendárních stvořeních, najměte si speciální společníky, získejte přístup k novým způsobům cestování a objevte tajné oblasti. Těšit se můžeme na propracovanější soubojový systém s real-time prvky a zároveň dostanete možnost vylepšovat si postavy skrze zkušenosti, strom dovedností a vybavení. Titul vyjde na PC, Xbox Series X|S a PS5 v roce 2025 a skrze Game Pass jej budete moci hrát už v den vydání na PC a Xboxu.

Přečtěte si naše další aktuální novinky ze Summer Game Festu, včetně Xbox Games Showcase 2024.